Monthly Archive for január, 2011

Élet a West Balkán után…

Sokan, sokféleképpen írtak már a West Balkánban történt tragédiáról. Elemezték mi hogyan történt, kik a felelősök, hogyan történhetett ez. Én most arról írok ami ezután lesz. Mert a West Balkán után valószínűleg megváltozik a világ:

Hogyan engedjem el ezután nyugodt szívvel a gyermekem bulizni?

Olvasd tovább a ‘Élet a West Balkán után…’

Isteni PR stratégia

Az Internetet, majd a hazai- és a világsajtót is bejárta a Rédics nevű kistelepülésen gördeszkázó katolikus pap híre. A YouTube-on megosztott videót a különböző nyelvű mutációkkal együttvéve több mint egymillióan nézték meg eddig.

A sztoriról a világ szinte összes jelentősebb médiája beszámolt az ABC News-tól kezdve a BBC-n át a Daily Mail-ig. Szerény becslések szerint is több tízmillió ember látta a hírt világszerte, és ismerte meg e kis falu lelkészének üzenete. Ha még nem láttad, feltétlen meg kell nézned a videót:

Miért olyan izgalmas ez a sztori?

Mert meglepő, hiszen szöges ellentétben áll addigi tapasztalatainkkal. Egyszerűen mást – több komolyságot – várunk egy paptól.

Olvasd tovább a ‘Isteni PR stratégia’

Ezt gondolják a kisvállalatok a PR-ről! Te is?

A közelmúltban készítettem egy felmérést a blog feliratkozói között. Talán Te is találkoztál vele és ezúton is köszönöm, annak aki kitöltötted. Ahogyan akkor ígértem, most megosztom a felmérés eredményeket Veled.

Engem kellemesen meglepett az eredmény:  ezek szerint a kkv-k vizsgált köre igazán büszke lehet magára, mert összességében tisztában vannak a PR lényegével és a benne rejlő lehetőségekkel. Sokkal jobban, mint amire számítottam  – hiába a kollektív tudást soha nem szabad alábecsülni. Ahol fehér foltok vannak, az a megvalósítás. De nézzük az eredményeket:

Olvasd tovább a ‘Ezt gondolják a kisvállalatok a PR-ről! Te is?’

2010 történelmi év volt, de milyen lesz 2011?

Régóta motoszkál bennem, hogy kommunikáció történeti szempontból 2010 történelmi év volt: soha nem látott mértékben bővült a közösségi médiát használók – pontosabban a Facebook felhasználók – száma Magyarországon. A tagok folyton nő és mára jóval meghaladja a 2 milliót. Ez már önmagában is érdekes adat, azonban ami ennél is érdesebb, az e jelenség hatása:

Olvasd tovább a ’2010 történelmi év volt, de milyen lesz 2011?’
Switch to our mobile site