Monthly Archive for január, 2010

Wolf Gábor a Tényekben

Az eddigi legnagyobb PR sikerét érte el csütörtökön Wolf Gábor kkv marketing szakértő. A Marketing Commando által rendezett Marketing Exporól tudósított a TV2 hírműsora, a Tények. Nézd meg a híradórészletet:

Olvasd tovább a ‘Wolf Gábor a Tényekben’

Kiszivárgott az Apple PR trükkje

Olvastam egy érdekes cikket, miszerint az Apple kiszivárogtatja az üzleti információkat. Az információk kiszivárogtatása egy nagyon hatékony, professzionális PR eszköz:

Segítségével olyan témának is publicitást lehet generálni, ami esetleg nem keltene nagy érdeklődést. Kríziseket lehet elkerülni, vagy minimalizálni a kárait egy megfelelően irányított kiszivárogtatással. Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy tulajdonosváltás, egy vezető munkatárs távozása, vagy önálló cégalapítása is lehet olyan esemény, amit sikerrel lehet kezelni a kiszivárogtatással.

Amikor még a politikában dolgoztam, én is alkalmaztam ezt a PR eszközt. Soha nem felejtem el az első bénázásaimat vele:

Olvasd tovább a ‘Kiszivárgott az Apple PR trükkje’

Mi érdekli a médiát a téli uborkaszezonban?

Karácsony előtt csak vért izzadva lehetett publicitást generálni olyan témáknak is, amire megesküdtem volna, hogy nagy érdeklődésre tart majd számot. Hát nem. A papírforma az papírforma. Karácsonykor és az újév első napjai a PR  uborkaszezonja.

Ebben az időszakban nagyon nehéz megjelenést elérni, mert a média figyelmének a központjában a közelgő ünnep és az év vége áll. Másrészt sok szerkesztőség ilyenkor egy-két hét szabira megy, ami külön nehezíti a helyzetet: mindenki elérhetetlen.

Mégis megéri próbálkozni, mert az ilyen megjelenés duplán számít. Azonban ilyenkor nem lehet megjelenni akármilyen hírrel. Meg kell lovagolni a hírérték egyik fontos tényezőjét, az aktualitást:

Olvasd tovább a ‘Mi érdekli a médiát a téli uborkaszezonban?’
Switch to our mobile site